Citrongræs i indisk mad!

on

Min ven Simon var igår, lørdag ude og købe idn til det helt store indiske måltid. Han havde købt alskens sager ind, men det – der stod mest ud – var citrongræs. Det er da den skønneste sort indenfor planteriget. Han visste mig hvordan, man kunne knække et langt blad over på midten og ud slap der de skønneste dufte af citron og friskhed, hvis det overhovedet er en duft. Han har før introduceret mig til the af citrongræs, men dette var altså en flot oplevelse. Jeg havde nemlig aldrig troet, at citrongræs duftede så godt før, det kom i maden. Jeg fik helt lyst til bare at spise det, da det var frisk, men han opfordrede mig til at lade være, da det ville ødelægge mit indtryk en smule.

Nå. Om ikke andet fortsatte vi med at kokkerere indtil maden var klar! Vi satte os alle til bords og de godt krydrede kylling tikka var forretten. De smagte simpelthen så godt, at jeg slet ikke kan beskrive det! Han havde en masala – mener jeg nok han kaldte den – som sauce og han havde serveret det hele med hjemmebagt nan brød og gule ris. Jeg glemte helt at spørge ham om hvordan, han havde fået farvet risene gule, men jeg overlever nok 🙂

Her kommer så det bedste af det hele. Under desserten sad Frank og Gustav og pjattede, idet vi alle var blevet godt snalrede af rødvinen, der hørte sig til – og pludselig væltede Gustav hele fadet med den resterende masala sauce ud i skødet på mig. Jeg blev ikke sur (Jeg bliver nemlig aldrig rigtig sur over noget), men det tog mig noget tid at få dem rengjort i løbet af aftenen. Jeg havde jo heller ikke regnet med, at min kammerat ville hælde sauce ud over mig, men sådan er det.

Heldigvis skete der intet med min nye blazer, som jeg havde fået anbefalet her!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *