Original?

Mit brugernavn er Aboriginal og jeg er da ganske original, hvis jeg selv skal sige det. Men det er ikke alle, der er enige med mig i dette. Der er mange former for originalitet, så det er altid op til perspektivet at bedømme, hvorvidt noget er originalt eller ej. Tag f.eks. designer møbler som Arne Jacobsen Ægget, der igennem de sidste ca. 20 år har været de riges foretrukne møbel at sidder i. Er det forkert at kalde det originalt at købe det, når så mange har købt det før en selv? Er det her mere originalt at købe en kopi eller er det selve handleingen, der bestemmer om, det er originalt eller ej? Det er ikke min mening at gøre det til et filosofisk debat oplæg, men lad mig alligevel prøve….

Her kan du finde en meget flot og fint fremstillet kopi af ægget: http://www.replica-design.com/da/index.php/aegget-replica.html. Som du bør kunne se, er dette møbel identisk og så vidt, man kan se, er det lavet i England af rigtig godt materiale. Nu, hvor vi er klar over alt dette, vil jeg gerne spørge alle omkring dette: Hvad er mest originalt her? At købe det rigtige produkt eller købe kopien? Afhænger det af hvor mange, der gør hvad eller er det en smagssag? Hvem eller hvad bestemmer hvad, der er originalt her?

arne jacobsen ægget
Billede fra artikeldatabase.dk

Om ikke andet synes jeg, at det er mest originalt, at svømme mod strømmen og kobe kopien, da man samtidig gør noget, man ikke burde gøre ved selve handlingen. Jeg er ikke som udgangspunkt en rebel eller noget, men hvis man skal være original, skal man være det hele vejen. Og det er jeg. Derfor har jeg lige investeret i et nyt æg. Udover at have en ny lækker stol, har jeg sørget for at være original og herudover sparet en helvedes masse penge.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *