Stigende interesse for forbrugslån

En lånemetode, som har vist sig populær i stigende grad indenfor de senere år, er såkaldte forbrugslån. Som navnet indikerer, så bliver disse lån optaget, hvis du skal bruge penge på forbrug – og altså ikke hvis du skal låne penge til hus, bil eller lignende ikke-forbrugsbaserede udgifter.For forbrugslån kan du låne fra 15.000 kroner og i mange tilfælde helt op til 300.000 kroner. Betingelsen er dog som regel, at du har en vis alder, som typisk betyder, at du skal være mindst 20 år gammel – og i nogle tilfælde helt op til 25 år.

Forbrugslån – den hurtige vej til et lån

Forbrugslån er på mange måder forskellige fra traditionelle banklån – for det første ved, at de typisk netop ikke foretages i banken, men hos private låneinstitutioner. Dernæst er forbrugsbaserede lån kendetegnet ved, at du som regel kan få dit lån indenfor få dage, og at låneinstitutionen ikke vil kræve, at du stiller noget som sikkerhed. Dernæst – eftersom at hele pointen med dit lån er, at det skal anvendes til forbrug – vil låneinstitutionerne heller ikke i modsætning til din bank udspørge dig om, hvad pengene skal bruges til.

Faren ved forbrugsbaserede lån er omvendt, at de årlige omkostninger i procent – typisk forkortet ÅOP – er langt højere end normale banklån. Derfor bør du også undersøge markedet grundigt, før du optager lån, for at sikre dig at den låneordning, du beslutter dig for, faktisk også er den billigste. En god metode er her at sende så mange låneansøgninger afsted som muligt og så se, hvad de forskellige låneinstitutioner kan tilbyde dig. Fordelen ved dette er, at låneansøgninger er uforpligtende, og at du ikke har bundet dig til noget lån, før du har underskrevet en kontrakt.

Gode tilbud på forbrugslån

Markedet for forbrugsbaserede lån vokser stødt, og du kan finde mange gode tilbud online. Det som du især skal tage højde for, før du optager et lån, er, hvor meget du ender med at betale tilbage til låneinstitutionen. Det er her afgørende, at du ikke fokuserer udelukkende på tilbagebetalingsrenten. I stedet for bør du fokusere på de årlige omkostninger i procent, som indregner ikke blot tilbagebetalingsrenten, men også eventuelle gebyrer i forbindelse med dit lån.

Nogle af det danske lånemarkeds bedste og mest brugte låneinstitutioner er virksomheder såsom Nykredit, Nordea, D:E:R, L’easy, GE Money Bank, Ikano Bank og pengeautomaten.dk. For alle disse institutioner gælder det, at de tilbyder forbrugsbaserede lån med hver deres specielle fordele: Hvis du er på udkig efter et hurtigt svar på din ansøgning og hurtige penge på din konto, så er institutioner såsom Ekspres Bank, pengeautomaten.dk og GE Money Bank nogle af de bedste. Og hvis du omvendt er på udkig efter fleksible afdragsordninger, så kan du med fordel optage dine forbrugsbaserede lån hos L’easy eller D:E:R.

Optag forbrugslån med omtanke

Før du underskriver en kontrakt med låneinstitutionen om et forbrugsbaseret lån så husk at tænke dig om. Fordelene ved et forbrugsbaseret lån er, at du ofte kan få dit lån indenfor få dage efter, at du har indsendt din ansøgning. Ulempen er så til gengæld, at forbrugsbaserede lån bestemt ikke er billige, og at det i mange tilfælde vil være det bedste for dig ikke at optage et nyt lån. Når det så er sagt, så er markedet for forbrugsbaserede lån stort og bredt, og med lidt omtanke burde du være i stand til at finde en låneordning, som både passer til dine forbrugsønsker såvel som din økonomiske situation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *