Virus og antivirus – nettet bliver farligere at færdes på

Internettet er et fristende, men også farligt rum, hvor du let kan opsamle en virus eller to. Måden at undgå dette på er ved hjælp af såkaldt antivirus software, som for det første forhindrer, at viruserne overhovedet kommer ind på din harddisk. Og hvis de allerede er kommet ind på din kære Dell, Mac eller Toshiba, så er der også mange software-pakker, der kan hjælpe dig med at komme af med dine viruser igen.Antivirus software – forebyggelse frem for behandling

Vil du gerne sikre din computer en lang og effektiv levetid, så gør du klogt i at investere i antivirus-software. Denne slags software – som identificerer viruser vha. heuristisk analyse, rootkit detection, file emulation og signature based detection – kan naturligvis erhverves i computerbutikker. Dog er den letteste og ofte billigste løsning at downloade din software fra internettet. Nogle af nettets bedste virusbeskyttelsesprogrammer – såsom Avast, Avira, AVG, Panda og Microsoft Security Essentials – kan tilmed fås som freeware. Vil du gerne bruge lidt ekstra penge på virusbeskyttelsen, så er Norton og McAfee som altid nogle af verdens bedste produkter.

Vælg en bred software-pakke med mange forskellige kvaliteter

Når du vælger, hvilken antivirus-pakke du vil benytte, bør du især kigge på, hvor mange forskellige ting den kan gøre for dig på samme tid. Ideelt set, så burde du investere i software, som beskytter ikke bare mod viruser, men også mod al anden form for malware såsom trojanske heste, keyloggers, adware, scareware, rootkits og spyware. Internettet har et meget bredt ’sortiment’ af malware, og det bliver du nødt til at imødegå, hvis du gerne vil bevare din computer ren. Heldigvis findes der gratis antivirus, fra selskaber som My Security Center.

Derudover så kommer adskillige af de moderne antivirus-pakker – som for eksempel BullGuard Antivirus 10 – med et yderligere spamfilter, så du undgår tonsvis af ligegyldige mails i din indbakke. En anden ny ’mode’ er desuden, at nogle produkter – såsom Double Anti-Spy Professional, Trustport og G-Data – anvender to anti-virus-scannere på samme tid. Fordelen ved dette er en mere grundig scanning, mens ulempen selvsagt er, at scanningen tager længere tid.

Endelig, når du skal til at downloade denne eller hin antivirus-pakke så vær sikker på, at hjemmesiden faktisk er det, som den giver sig ud for at være. Ofte hvad man downloader på disse hjemmesider er ikke antivirus-beskyttelse, men rent faktisk malware i form af ’rogue anti-virus programs’ – præcis det som du er ude på at beskytte dig imod. Derfor, så før du downloader et ’antivirus-program’, så lav lidt reserch om hjemmesiden og find ud af, om den er legitim eller ej – normalt så tager det ikke mere end et par få søgninger på Google for at få finde ud af sandheden.

Hent og installer din antivirus pakke med det samme

Har du investeret mange penge i en ny IBM, Asus, Compag eller Dell, så er det synd og skam, hvis den bliver skadet af internet-orme, spyware, trojanske heste, scareware, computerviruser og lignende former for malware. Dette bliver endnu mere ærgerligt taget i betragtning, at så godt som alle disse skadelige software-programmer let kan forebygges med anvirus software. På baggrund af dette så anbefaler vi dig, at du hurtigst muligt får installeret McAfee, Avira, AVG eller et andet effektivt antivirus-program på din computer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *