Piercinger; Kropslig udsmykning

on

Kropslig udsmykning i form af piercinger har længe været kendt. I dag er det også helt almindeligt at blive piercet, men betydningen af en piercing i den vestlige verden har ændret sig en del gennem tiden.

Men hvorfor vælger man at blive piercet? I 1970’erne brugte den oprørske punkerbevægelse piercinger til at gøre oprør mod det etablerede samfund, og hovedbudskabet var som regel at chokere. I starten af 1990’erne begyndte piercingerne at blive utrolig populært blandt både mænd og kvinder, og professionelle piercingbutikker begyndte at vinde indpas.

I dag har grænserne flyttet sig i forhold til at skille sig ud fra mængden, og det er ikke kun almindeligt at have piercinger i ørerne, men også i tungen, øjenbrynet, brystvorterne, intimpiercinger m.m.

Historien bag piercinger

Piercinger har i flere tusinde år været brugt som kropslig udsmykning. Man har for eksempel fundet en 5000 år gammel mumie fra Alperne med piercede ører.

Piercinger har haft forskellige betydninger i oldtidens samfund, og tit har man anset piercinger som et tegn på høj status. I det gamle Egypten var det kun præster og kongefamilien, som bar piercinger. I Etiopien fik kvinder sat piercinger i underlæben, for at gøre dem attraktive til giftemål, og dermed øge medgiften til den kommende goms familie.

Betydningen i dag

Når man vælger at få en piercing, har man helt sikkert gjort sig nogle overvejelser inden. Fælles for dem alle er, at man gør det fordi man synes, at det er flot. En piercing er noget personligt, så om man udelukkende gør det, fordi man synes det er flot, eller fordi det er anderledes eller provokerende – det er vidt forskelligt.

Men selvom at det i dag, er almindeligt og meget udbredt at blive piercet, så kan det have konsekvenser, dels for ens krop men også ens karriere. Så det er værd at gøre sig nogle grundige overvejelser, inden man lader sig pierce synlige steder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *